Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΗΠΕΔΑ....ΕΠΕΙΓΟΝ...

Η τιμη Ζωνης στα ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΗΠΕΔΑ..πλεον -απο 13-02-2012...θεωρειται η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ τιμη Ζωνης του Δημου που ανηκει διοικητικα το ΓΗΠΕΔΟ!!!!....?????...

Τι αλλο θα δουμε αραγε....ΟΥΦ...ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΝΕΙ>>>>

§7.Αντικαθίσταται ως εξής (Νόμος 4030/2011  (ΦΕΚ249/Α/25.11.2011), Άρθρο 49)
§7α. Για τα ακίνητα τα ευρισκόμενα στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά Κρήτη και Εύβοια, στην περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης σύμφωνα με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή του ακινήτου, για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην τοπική ή δημοτική κοινότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτή, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο. Ειδικά δε για τα ακίνητα του προηγούμενου εδαφίου που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού, που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών, για τον υπολογισμό των προστίμων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, εφόσον στην οικεία δημοτική κοινότητα του ακινήτου η μέγιστη τιμή ζώνης δεν Υπερβαίνει τα 2.200 ευρώ, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% της έκτασής της. Για τη συνδρομή της παραπάνω προϋπόθεσης εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του οικείου Δήμου». (Αρ.50 Ν.4042/2012)
§7β. Για τα υπόλοιπα ακίνητα της Επικράτειας, στην περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή του ακινήτου, για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην τοπική ή δημοτική κοινότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτή, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο δήμο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το  Ακίνητο.
Ειδικά δε για τα ακίνητα του προηγούμενου εδαφίου που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού, που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών, για τον υπολογισμό των Προστίμων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο Δήμο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, εφόσον στην οικεία τοπική ή δημοτική κοινότητα η μέγιστη τιμή ζώνης δεν υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% της έκτασής της. Για τη συνδρομή της παραπάνω προϋπόθεσης εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του οικείου Δήμου.»  (Αρ.50 Ν.4042/2012)
§7γ. «Σε περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης στην περιφερειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο, για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο νομό, στον οποίο βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα.» (Αρ.50 Ν.4042/2012)


-------------Επομένως---------------
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για αυθαίρετα Εντός ΑΠΑΑ (Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων) , χρησιμοποιούμε την Τιμή Ζώνης που εμφανίζεται στο Οικοδομικό μας Τετράγωνο σύμφωνα με τους Χάρτες και τους Πίνακες Τιμών του Υπ. Οικονομικών !

ΟΜΩΣ Για αυθαίρετα Εκτός ΑΠΑΑ  ισχύουν τα εξής:
Α) Περιφερειακές Ενότητες Ηπειρωτικής Ελλάδας, Κρήτης & Εύβοιας
i) Σε ακίνητα Εντός Σχεδίου – Εκτός ΑΠΑΑ:
Χρησιμοποιείται η ελάχιστη Τ.Ζ. της Τοπικής/Δημοτικής Κοινότητας του αυθαίρετου.
Εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτήν , τότε Χρησιμοποιείται η ελάχιστη Τ.Ζ. της Περιφερειακής Ενότητας του αυθαίρετου.
ii) Σε ακίνητα Εκτός Σχεδίου:
Εφόσον η Τοπ.Δημ.Κοινότητα του αυθαιρέτου , δεν έχει ΤΖ μεγαλύτερη των 2200€ ή έχει αλλά σε ποσοστό μικρότερο του 10% της έκτασής της. => τότε Χρησιμοποιείται η ελάχιστη TZ της Περιφερειακής Ενότητας του.
Εφόσον η Τοπ.Δημ.Κοινότητα του αυθαιρέτου , έχει ΤΖ μεγαλύτερη των 2200€ σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% της έκτασής της.  => τότε Χρησιμοποιείται η ελάχιστη TZ της Τοπικής/Δημοτικής Κοινότητας του.
Β) Περιφερειακές Ενότητες Νήσων (πλην Ευβοίας & Κρήτης)
i) Σε ακίνητα Εντός Σχεδίου – Εκτός ΑΠΑΑ:
Χρησιμοποιείται η ελάχιστη Τ.Ζ. της Τοπικής/Δημοτικής Κοινότητας του αυθαίρετου
Εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτήν , τότε Χρησιμοποιείται η ελάχιστη Τ.Ζ. του ΔΗΜΟΥ, εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν , της Περιφερειακής Ενότητας του αυθαίρετου
ii) Σε ακίνητα Εκτός Σχεδίου:
Εφόσον η Τοπ.Δημ.Κοινότητα του αυθαιρέτου , δεν έχει ΤΖ μεγαλύτερη των 2000€ ή έχει αλλά σε ποσοστό μικρότερο του 10% της έκτασής της.=> τότε Χρησιμοποιείται η ελάχιστη TZ του ΔΗΜΟΥ, εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν , της Περιφερειακής Ενότητας του αυθαίρετου.
Εφόσον η Τοπ.Δημ.Κοινότητα του αυθαιρέτου , έχει ΤΖ μεγαλύτερη των 2000€ σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% της έκτασής της.=> τότε Χρησιμοποιείται η ελάχιστη TZ της Τοπικής/Δημοτικής Κοινότητας του.

Γ) Στις 3 περιφερειακές ενότητες, που δεν έχουν καμία περιοχή εντός αντικειμενικού σχεδίου – άρα και καμία ΤΖ στους πίνακες του Υπ. Οικονομικών:
Για όλα τα αυθαίρετα (εντός - εκτός σχεδίου) λαμβάνεται υπόψη ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο νομό, στον οποίο βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα.
•    Περιφερειακή Ενότητα Ιθάκης: Νομός Κεφαλλονιάς - με ελάχ.ΤΖ = 700€
•    Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας: Νομός Σάμου
- με ελάχ.ΤΖ = 500€
•    Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου: Νομός Δωδεκανήσου - με ελάχ.ΤΖ = 600€
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου