Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ενίσχυση της αντισεισμικότητας των κτιρίων!!!

Περιλαμβάνει την εκτέλεση παρεμβάσεων για την αντισεισμική ενίσχυση των ιδιωτικών κτιρίων, κατά προτεραιότητα σε περιοχές υψηλού σεισμικού κινδύνου και σε κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν το 1959



Πρόγραμμα Ενίσχυσης Αντισεισμικότητας Κτιρίων με επιχορήγηση του Δημοσίου προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Περιλαμβάνει την εκτέλεση παρεμβάσεων για την αντισεισμική ενίσχυση των ιδιωτικών κτιρίων, κατά προτεραιότητα σε περιοχές υψηλού σεισμικού κινδύνου και σε κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν το 1959, χρονιά θέσπισης του πρώτου αντισεισμικού κανονισμού στην Ελλάδα.



Σε δεύτερο στάδιο, οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε κατασκευές πριν το 1985 (χρονιά της πρώτης αναβάθμισης του αντισεισμικού κανονισμού). Το Πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί στην αρχή με εθνικούς πόρους και με αντισταθμιστικά οφέλη, ενώ θα αναζητηθούν κονδύλια και από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Παρεμβάσεις αντισεισμικής θωράκισης προβλέπονται και για τα δημόσια κτίρια.
Στους στόχους του προγράμματος αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου