Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Δ.Ε.Η.
Καταστροφικό το νομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ
Σκληρή ανακοίνωση κατά της ιδιωτικοποίησης των δικτύων μεταφοράς ενέργειας, με αφορμή την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για τον ΑΔΜΗΕ στη Βουλή εξέδωσε ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΔΕΗ:
 «Αυτοί που διέλυσαν την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα, με ρυθμίσεις και τιμολόγια 
που επέφεραν την στρέβλωσή της. Αυτοί που κορόιδεψαν τους αγρότες να αντικαταστήσουν τις καλλιέργειες τους με προβληματικές, δανειοδοτούμενες επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά που σήμερα βρίσκονται στον αέρα. Αυτοί που δημιούργησαν τεράστιο έλλειμμα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν τους μικρούς παραγωγούς και να αυξάνουν 
την τιμή της κιλοβατόρας στους καταναλωτές. Οι ίδιοι επιδιώκουν η ΔΕΗ να σταματήσει να είναι το μαξιλάρι για όλες τις κοινωνικές ομάδες ιδίως τις ευπαθείς, για τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και τους αγρότες. Γι αυτό λοιπόν επιχειρούν να σπάσουν τη ραχοκοκαλιά του Ομίλου ΔΕΗ ξεκινώντας με την πώληση του ΑΔΜΗΕ Α.Ε. ο οποίος έχει στην κατοχή του τα δίκτυα και διαχειρίζεται τη ροή της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ. Εμείς, οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί που εργαζόμαστε στις εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ με πολύχρονη εμπειρία στα θέματα ενέργειας, καταθέσαμε την αντίθεσή μας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής λόγω των συνεπειών που θα έχει αυτό το «επενδυτικό εγχείρημα», στην πραγματικότητα εγκληματικό ξεπούλημα, στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο έρχεται να επικυρωθεί από τη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου